Alla inlägg den 14 mars 2015

Av Ia Hornesjö - 14 mars 2015 07:56

Idag säger matte att jag blir 18 veckor och att jag väger 10,1 kg, nästan mer än Sally som är 12,5 år och riktigt tjock tycker i all fall matte.

Matte tycker att det kunde vara mer som är likt Sally, tex att kunna sitta stilla och bara fundera, men det kan jag inte, jag har fullt ös hela tiden.  Igår öppnade husse upp alla grindar runt tomten så att vi kunde få vara överallt medan han höll på att stapla virke och vilken lycks kände jag, jag sprang och jagade Qling och vi hade hur kul som helst.

Men så gjorde vi en annan sak två gånger idag, matte brukar ju alltid ta mig ensam på promenade för att hon tycker att jag är så jobbig med att bita de andra hundarna i deras ben och öron, men idag så tog matte mig och husse min mamma Nellie med på promenaden. Först gick vi till vår apelplan för att matte skulle visa husse hur jobbig jag är när jag ska lära mig att gå fint och även ställas upp. Husse fick filma detta för att matte skulle kunna kolla lite tydligare på vad både hon och jag gör för fel.

 

Matte tog några bilder ur filmen som husse tog och ibland fungerar jag ju riktigt bra, men det är ju bara en liten sekund och så fort dömer ju inte domaren.  Naturligtvis så hade matte glömt att ta med mitt utställningskoppel så det blev lite trassel med min långlina.

Sen forstsatte vi upp till godisstenen och idag fick både jag och Nellie sitta på den samtidigt, matte vill ju att jag ska lära mig att ta en belöning när jag gör något som hon vill, men jag gillar inte belöningar, jag vill komma hem fort och få något innanför grinden.

 

Men några bilder blev det ialla fall på oss två.

Sen på eftermiddagen när vi alla hade ätit vårt mellanmål så tog matte och husse med sig bara mig till planen för att träna i det riktiga utställningskopplet. Fy sjutton säger jag, inte var det speciellt kul att ha något sitta på halsen ända upp under hakan, så inte gick jag bättre för det. Matte försökte då med att jag skulle ha något i munnen när jag sprang runt, för jag gillar ju att bära runt saker, men inte när matte bestämde, jag bara spottade ut den lilla saken och hade helt andra tankar i huvudet. Matte säger att jag är väldigt lik min mormor i sättet, som hon var när hon var liten och alla kallade henne för ett ADHD-barn. Men har jag hennes anlag så kommer jag nog att kunna skärpa mig en vacker dag, för någon bättre lydnadshund än min mormor Lycka har inte matte och husse.

Idag blir det nog ett par turer till för övning på planen, även lite övning på bordet borde det bli, säger matte.

Men för övrigt har jag bara tänkt att ha roligt denna dag.

Yra


Presentation


Jag heter Yra och är ett riktigt yrväder. Föddes den 8/11-14 och fick stanna kvar på kenneln

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards